Передплата 2024 «Добра кухня»

Шоколадний торт на кефірі

Такий торт може приготувати на­віть кулінар-початківець. Він не вима­гає особливих навичок, але потребує точності дотримання рецепта. Є різні назви цього торта — і «Чорний принц», і «Фантастика». Різниця лише у кремі

Шоколадний торт на кефірі
Шоколадний торт на кефірі
  • 260−280 г борошна,
  • 300 мл кефі­ру,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 яйця,
  • 35 мл олії,
  • 2 ст. ложки какао,
  • 1 ч. ложка (без верху) соди,
  • по дрібці ваніліну і солі.

Для крему:

  • 200 г масла,
  • 1 банка згущеного молока,
  • дрібка ваніліну.

Яйця змішати з цукром, додати дрібку солі, злегка збити, можна мік­сером.

У кефір додати соду, розміша­ти і зачекати, поки мине реакція та з’являться бульбашки.

У яєчно-цукрову суміш влити олію і збити міксером. Додати кефір, роз­мішати.

Просіяти какао і знову змішати він­чиком на однорідну масу.

Додати просіяне борошно. Роз­мішати до гладкості, не розтираючи тісто по стінках посуду, а роблячи це швидко, вінчиком. Вийде досить рідке тісто. Воно має стікати з вінчика.

Вилити тісто у форму діам. 22 см, дно якої вистелене пергаментом. Форму та пергамент нічим не змащу­вати. Випікати бісквіт у розігрітій до 1800С духовці. На це може піти від 30 до 50 хв, орієнтуватися на духовку.

Готовність перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Якщо піс­ля проколу вона виходить сухою, то бісквіт готовий. Також за легкого на­тискання пальцем верхівка бісквіту має пружинити, а не провалюватись усередину. Остудити бісквіт повністю у формі, а потім вирізати ножем і зня­ти кільце.

Для цього торта можна приготува­ти будь-який крем на ваш смак. Най­простіший і найшвидший — згущене молоко із розм’якшеним маслом.

М’яке масло збити із дрібкою вані­ліну до пишності. Додавати по ложці згущене молоко і збивати, поки не ви­йде та солодкість, яка вас влаштує.

Масляний крем чудово тримає форму і виходить пишним.

Бісквіт розрізати на три коржі. Вер­хівку краще зрізати заздалегідь, щоб зрівняти рельєф. Вона знадобиться для прикрашання, її можна подрібни­ти на шоколадну крихту.

Змастити коржі кремом. Коржі, за бажання, можна просочити будь-яким солодким сиропом. Обмастити торт кремом з усіх боків.

Обсипати зробленою заздалегідь крихтою. Дати торту настоятися за кімнатної температури хоча б півгоди­ни. У холодильнику торт добре і щіль­но застигає, тому для чаювання кра­ще заздалегідь його вийняти з холоду.

Схожі новини