Передплата 2024 ВЗ

Плов із булгуру

Рецепт

Плов із булгуру
Плов із булгуру
  • 400 г свинини,
  • 2 цибулини,
  • 2 морк­вини,
  • 1 склянка булгуру,
  • 2 склянки води,
  • паприка і мускатний горіх — до смаку,
  • 4 лаврові листки, спеції для плову — до смаку,
  • 50 мл олії,
  • сіль і чорний мелений перець — до смаку.

Підготовлене м’ясо нарізати шматка­ми. М’ясо присмачити сіллю та перцем. Масажними рухами втерти їх у м’ясо.

Товстостінну пательню розігріти ра­зом із рафінованою олією. Додати під­готовлене м’ясо, краще брати м’ясо з жирком, щоб плов був соковитішим.

До рум’яного м’яса додати подрібне­ну цибулю і обсмажити до карамельного кольору. Додати подрібнену морквину. Готувати, поки морква не розм’якшиться.

Склянку булгуру замочити у холодній воді, потім промити його у кількох водах, вода має стати прозорою, висипати бул­гур у пательню. Посолити до смаку і до­дати паприку, спеції для плову, мелений перець і мускатний горіх. Покласти лав­рове листя. Залити окропом. Тушкувати 20−25 хв на маленькому вогні до повного випаровування рідини. Перемішати і по­давати.

Схожі новини