Плов із булгуру
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/483539/plov-z-bulhurom.jpg)
- 400 г свинини,
- 2 цибулини,
- 2 морквини,
- 1 склянка булгуру,
- 2 склянки води,
- паприка і мускатний горіх — до смаку,
- 4 лаврові листки, спеції для плову — до смаку,
- 50 мл олії,
- сіль і чорний мелений перець — до смаку.
Підготовлене м’ясо нарізати шматками. М’ясо присмачити сіллю та перцем. Масажними рухами втерти їх у м’ясо.
Товстостінну пательню розігріти разом із рафінованою олією. Додати підготовлене м’ясо, краще брати м’ясо з жирком, щоб плов був соковитішим.
До рум’яного м’яса додати подрібнену цибулю і обсмажити до карамельного кольору. Додати подрібнену морквину. Готувати, поки морква не розм’якшиться.
Склянку булгуру замочити у холодній воді, потім промити його у кількох водах, вода має стати прозорою, висипати булгур у пательню. Посолити до смаку і додати паприку, спеції для плову, мелений перець і мускатний горіх. Покласти лаврове листя. Залити окропом. Тушкувати 20−25 хв на маленькому вогні до повного випаровування рідини. Перемішати і подавати.