Плов зі свинини із грибами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/483537/plov-z-hrybamy.jpg)
- 600 г свинини,
- 1 цибулина,
- 1 морквина,
- 3 помідори,
- 7 печериць,
- 3 зубчики часнику,
- 200 г круглозернистого рису,
- 2 склянки води,
- спеції для плову — до смаку,
- 150 мл олії,
- сіль — до смаку.
Розігріти пательню, влити рафіновану олію. Додати подрібнену цибулину і підрум'янити. Додати подрібнені моркву і гриби. Готувати, доки вся рідина не випарується. Додати нарізане на м’ясо. Готувати на сильному вогні, щоб м’ясний сік випарувався. Додати в пательню нарізані помідори. Готувати 5−7 хв. Приправити спеціями для плову і щедро посолити. Всипати в пательню промитий рис і розрівняти. Залити окропом і тушкувати 20 хв.
Коли рис вбере воду, зібрати його гіркою. Встромити очищений часник. Тушкувати 20 хв на найменшому нагріванні. Готовий плов перемішати.