Передплата 2024 «Добрий господар»

Плов зі свининою і томатною пастою

Рецепт

Плов зі свининою і томатною пастою
Плов зі свининою і томатною пастою
  • 400 г свинини,
  • 1 цибулина,
  • 1 морк­вина,
  • 1,5 склянки рису,
  • 1 ст. ложка томатної пасти,
  • 4,5 склянки води,
  • спеції для плову — до смаку,
  • 50 мл олії,
  • сіль — до смаку, зелень.

Моркву натерти на тертці, посікти. У товстостінній пательні зарум’янити овочі на олії без запаху. Додати підготовлене м’ясо, нарізане на шматочки. Готувати на середній температурі, поки м’ясо не підрум'яниться.

Рис для плову сполоснути холодною водою кілька разів, щоб позбутися зайвої крохмалистості. Коли зирвак (суміш овочів і м’яса) буде готовий, висипати промитий рис і рівномірно розподілити його лопаткою.

Присмачити томатною пастою гарної якості і обсмажити все разом. Припра­вити сіллю та спеціями для плову. Зали­ти окропом так, щоб рідина покривала вміст пательні на 2 см. Накрити кришкою і готувати близько пів години.

Ароматний розсипчастий плов пере­вірити на готовність, вимкнути плиту, присипати улюбленою зеленню та дати постояти ще 10 хв.

Схожі новини