Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Розсипчастий узбецький плов

Рецепт

Розсипчастий узбецький плов
Розсипчастий узбецький плов
  • 350 г свинини,
  • 1 ріпчаста цибули­на,
  • 1 морквина,
  • 1 склянка довгозер­нистого пропареного рису,
  • 2 склянки води,
  • спеції та приправи — до смаку,
  • 50 мл олії,
  • сіль і перець — до смаку.

Промите і обсушене паперовими рушниками м’ясо нарізати на великі шматочки.

Очищену моркву нарізати соломкою чи брусочками, цибулю посікти.

У товстостінній пательні, в ідеалі ча­вунній, підсмажити цибулю, моркву, коли овочі стануть м’якими, додати свинину та обсмажити до золотистості.

Всипати склянку пропареного рису (спершу промити в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою), рівно­мірно розподілити його.

Приправити сіллю і перцем до смаку, додати спеції для плову. Залити окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 см. Накрити кришкою і готувати близько пів години.

Готовий розсипчастий плов переві­рити на готовність, вимкнути нагрівання і дати наповнитися ароматами ще 15 хв.