Розсипчастий узбецький плов
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/483531/plov-uzbetskyi.jpg)
- 350 г свинини,
- 1 ріпчаста цибулина,
- 1 морквина,
- 1 склянка довгозернистого пропареного рису,
- 2 склянки води,
- спеції та приправи — до смаку,
- 50 мл олії,
- сіль і перець — до смаку.
Промите і обсушене паперовими рушниками м’ясо нарізати на великі шматочки.
Очищену моркву нарізати соломкою чи брусочками, цибулю посікти.
У товстостінній пательні, в ідеалі чавунній, підсмажити цибулю, моркву, коли овочі стануть м’якими, додати свинину та обсмажити до золотистості.
Всипати склянку пропареного рису (спершу промити в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою), рівномірно розподілити його.
Приправити сіллю і перцем до смаку, додати спеції для плову. Залити окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 см. Накрити кришкою і готувати близько пів години.
Готовий розсипчастий плов перевірити на готовність, вимкнути нагрівання і дати наповнитися ароматами ще 15 хв.