Скумбрія, запечена з лимоном
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/480089/skumbriya.jpg)
- 2 тушки скумбрії (близько 1 кг),
- 300 г цибулі,
- 2 лимони,
- 2 гілочки петрушки,
- 4 лаврові листки,
- сіль, чорний мелений перець — до смаку.
Відрізати у скумбрії гострим ножем голови і випатрати рибу. Ретельно промити проточною водою і викласти на стіл. Один лимон нарізати тонкими кружальцями. З другого зняти дрібною терткою тонкий шар цедри, потім розрізати навпіл і вичавити у невелику миску сік. Розкласти на столі 2 шматки фольги. На кожен покласти тушку скумбрії і зробити кілька поперечних надрізів з одного боку. Вкласти у надрізи кружальця лимонів. Решту розкласти довільно навколо риби і зверху. Посипати натертою цедрою, посіченою петрушкою, посолити і поперчити. Розподілити навколо риби кружальця цибулі. Додати на кожну порцію по 2 лаврові листки. Полити лимонним соком. Загорнути у фольгу (не надто щільно) і викласти на деко. Запікати при 190°C 30−40 хв.