Передплата 2025 «Добрий господар»

Скумбрія, запечена з лимоном

Рецепт

Скумбрія, запечена з лимоном
Скумбрія, запечена з лимоном
  • 2 тушки скумбрії (близько 1 кг),
  • 300 г цибулі,
  • 2 лимони,
  • 2 гілочки пе­трушки,
  • 4 лаврові листки,
  • сіль, чор­ний мелений перець — до смаку.

Відрізати у скумбрії гострим ножем голови і випатрати рибу. Ретельно про­мити проточною водою і викласти на стіл. Один лимон нарізати тонкими кру­жальцями. З другого зняти дрібною терткою тонкий шар цедри, потім розрі­зати навпіл і вичавити у невелику миску сік. Розкласти на столі 2 шматки фольги. На кожен покласти тушку скумбрії і зро­бити кілька поперечних надрізів з одного боку. Вкласти у надрізи кружальця лимо­нів. Решту розкласти довільно навколо риби і зверху. Посипати натертою це­дрою, посіченою петрушкою, посолити і поперчити. Розподілити навколо риби кружальця цибулі. Додати на кожну порцію по 2 лаврові листки. Полити лимон­ним соком. Загорнути у фольгу (не надто щільно) і викласти на деко. Запікати при 190°C 30−40 хв.