Чилі кон карне з куркою і ковбасками
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/479568/chyli-.jpg)
- 2 великі цибулини
- 5−6 зубчиків часнику
- 300 г філе курячих стегон
- 200 г мисливських ковбасок
- 0,5 ч. ложки сушеного майорану
- 1 ч. ложка насіння зіри
- 1 ч. ложка паприки
- 5 стручків гострого перцю чилі
- 400 г нарізаних помідорів у власному соку
- 2 банки (по 400 г) червоної квасолі
- 1 середній пучок кінзи
- цукор
- сіль, чорний мелений перець
- олія
Розігріти на середньому вогні сотейник з товстим дном, налити трохи олії, покласти нарізані ковбаски і, помішуючи, витопити жир. Додати посічену цибулю, обсмажити до м’якості, тоді - половину подрібненого часнику і спеції, перемішати, млоїти на малому вогні пів хвилини.
Шумівкою викласти вміст у миску, олію зберегти. Обсмажити в ній нарізану курку, додати помідори разом із соком і ковбаски, тушкувати під кришкою 10 хв.
Додати відціджену квасолю, за бажання її можна промити, тушкувати 10 хв. Зняти кришку і випарувати надлишок рідини, акуратно помішуючи.
Додати подрібнений гострий перець, перемішати. Подавати, посипавши посіченою кінзою і часником, що залишився.