Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чилі кон карне з яловичиною

Рецепт

Чилі кон карне з яловичиною
Чилі кон карне з яловичиною
  • 800 г фаршу з яловичини
  • 400 г цибулі
  • кілька зубчиків часнику
  • 300−400 г моркви
  • 800 г помідорів у власному соку
  • 1 великий (300−400 г) солодкий перець
  • 1 великий перець чилі
  • 1 банка (290 г без рідини) консервованої кукурудзи
  • 400−500 г (1 банка разом із соусом) червоної квасолі у томатному соусі
  • 1 ст. ложка паприки
  • 1 пучок зелені петрушки
  • сіль і перець — до смаку
  • олія — для обсмажування

У великій каструлі або казані розігріти олію і обсмажити посічені цибулю та часник, 5 хв, помішуючи, додати фарш і теж 5 хв обсмажувати, розбиваючи грудочки.

Додати нарізані кубиками моркву з перцем, обсмажити кілька хвилин, потім додати кукурудзу, квасолю і нарізані помідори разом із соком.

Посолити, поперчити, додати посічений чилі і паприку, долити в каструлю 1−2 склянки води, щоб вміст каструлі виглядав як густий соус-рагу.

Дочекатись закипання соусу, зменшити вогонь до невеликого, накрити кришкою і млоїти 30−40 хв. Страву трохи остудити і додати нарізану петрушку.

Подати з рисом і маринованим солодким перцем.

Схожі новини