Чилі кон карне з яловичиною
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/479566/chyli-kon-karne.jpg)
- 800 г фаршу з яловичини
- 400 г цибулі
- кілька зубчиків часнику
- 300−400 г моркви
- 800 г помідорів у власному соку
- 1 великий (300−400 г) солодкий перець
- 1 великий перець чилі
- 1 банка (290 г без рідини) консервованої кукурудзи
- 400−500 г (1 банка разом із соусом) червоної квасолі у томатному соусі
- 1 ст. ложка паприки
- 1 пучок зелені петрушки
- сіль і перець — до смаку
- олія — для обсмажування
У великій каструлі або казані розігріти олію і обсмажити посічені цибулю та часник, 5 хв, помішуючи, додати фарш і теж 5 хв обсмажувати, розбиваючи грудочки.
Додати нарізані кубиками моркву з перцем, обсмажити кілька хвилин, потім додати кукурудзу, квасолю і нарізані помідори разом із соком.
Посолити, поперчити, додати посічений чилі і паприку, долити в каструлю 1−2 склянки води, щоб вміст каструлі виглядав як густий соус-рагу.
Дочекатись закипання соусу, зменшити вогонь до невеликого, накрити кришкою і млоїти 30−40 хв. Страву трохи остудити і додати нарізану петрушку.
Подати з рисом і маринованим солодким перцем.