Передплата 2024 «Добрий господар»

Пиріжки з грибами

Рецепт

Пиріжки з грибами
Пиріжки з грибами

Для тіста: 250 мл води, 8 г сухих дріжджів, 1/3 ч. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки олії, 450 г борошна.

Для начинки: 2 картоплини, 300 г грибів, ½ ч. ложки солі.

Додатково: 200 мл олії для смажен­ня.

Тісто можна замішувати на воді, молоці, сироватці, кефірі. Як начинку використати гриби, картоплю, капусту, ягоди, варення.

У миску влити воду кімнатної темпера­тури, всипати сіль і сухі дріжджі, додати 2−3 ст. ложки просіяного борошна. Трохи перемішати і додати олію. Знову пере­мішати і почати частинами додавати про­сіяне борошно, щоразу вимішуючи. Коли додасте все борошно, вимішувати 7−10 хв. Якщо воно липне до робочої поверхні - припорошити її борошном або змастити руки олією. Коли тісто буде добре виміша­не, прикрити його серветкою.

Начинка. У розігріту пательню влити 1−2 ст. ложки олії і за хвилину всипати дрібно нарізані гриби. Періодично помішуючи, обсмажити їх до повного випаровуван­ня рідини та до легкого зарум’янювання. Щоб гриби не розсипалися і начинка мала ніжнішу структуру, необхідно зварити очи­щену картоплю, розім'яти її виделкою і до­дати до грибів. Посолити і перемішати.

Тісто розділити на кілька частин, кож­ну скачати у валик, розрізати на однакові шматочки. Від їх величини залежатиме і розмір пиріжків. Кожен відрізаний шмато­чок обваляти в борошні, трохи притиска­ючи долонею. Потім розкачати на коржик завтовшки 3−4 мм. У центр щедро виклас­ти начинку. Защипати краї. Зверху притис­нути долонею, надаючи форми. Так зліпи­ти всі пиріжки.

Розігріти олію в пательні і викласти першу зліплену партію, оскільки вони най­довше лежали і вже достатньо підійшли. Обсмажувати пиріжки на помірному вогні з кожного боку до рум’яності по 4−5 хв. Го­тові пиріжки на кілька хвилин викласти на серветку, щоб позбутися зайвої олії.

Схожі новини