Пиріжки на кефірі

Рецепт

Пиріжки на кефірі
Пиріжки на кефірі
  • 3 склянки борошна
  • 7−10 г сухих дріжджів
  • 125 мл олії
  • 250 мл кефіру
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • начинка — до смаку

Просіяти борошно. Додати швидкодіючі дріжджі, перемішати.

З'єднати олію і кефір, підігріти до температури 36−380С.

Додати цукор і сіль.

Змішати їх до розчинення.

Додати суміш рідких компонентів до сухих. Змішати, обім'яти і поступово сформувати тісто в кулю.

Перекласти тісто на стільницю та вимішувати 8−10 хв. Накрити тісто рушником і залишити за кімнатної температури на 30 хв.

Тісто знову обім'яти і розділити на 12 частин вагою близько 50−70 г.

Розрівняти кожну частину завтовшки 0,5 см. Додати начинку до смаку — солону або солодку. Ретельно защипнути краї тіста і надати пиріжку бажаної форми.

Викласти пиріжки на деко, вистелене пергаментом, швом донизу.

Прикрити рушником і залишити на 10 хв, щоб тісто ще трохи піднялося.

Потім змастити пиріжки жовтком і за бажання присипати насінням кунжуту.

Випікати у розігрітій до 2000С духовці 15−20 хв до золотистого кольору.