Пиріг з сиром і помідорами

Рецепт

Пиріг з сиром і помідорами
Пиріг з сиром і помідорами

ДЛЯ ТІСТА:

  • 100 г твердого сиру
  • 1 білок
  • 100 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • ¼ ч. ложки солі
  • 1−2 ст. ложки води

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 3 яйця
  • 1 жовток
  • 100 г сиру сулугуні
  • 150 г сметани
  • 8 помідорів
  • 1 ч. ложка натертого хрону
  • ½ ч. ложки сушеного чебрецю
  • 1 дрібка меленого чорного перцю
  • 1 дрібка солі
  • вершкове масло — для змащування

У просіяне борошно нарізати шматочками холодне вершкове масло. Ножем посікти масло на крихту. У масляно-борошняну крихту додати натертий на дрібній тертці сир, білок і сіль.

Замісити тісто. За потреби додати 1−2 ст. ложки води.

Тісто скачати в кулю, накрити харчовою плівкою, покласти в холодильник на 1 год.

Для начинки з'єднати сметану, натертий сир сулугуні, яйця і жовток, перемішати.

У начинку додати хрін (готовий з банки), посолити і поперчити, перемішати.

Помідори вимити, обсушити, нарізати тонкими кружальцями.

Розкачати тісто на квадрат за розміром дна форми плюс бортики, близько 22×22 см.

Форму змастити холодним вершковим маслом.

Викласти тісто у форму, формуючи бортики. На тісто викласти частину кружалець помідорів, чергуючи за кольором.

На помідори — начинку.

Зверху розкласти помідори, що залишилися. Трохи посолити, посипати сушеним чебрецем. Поставити форму з пирогом у духовку, розігріту до 200 С, на 30−35 хв. Після закінчення приготування духовку вимкнути і потримати пиріг ще 5−7 хв у духовці.

Схожі новини