М’ясо по-селянськи

Рецепт

М’ясо по-селянськи
М’ясо по-селянськи
  • 1,2 кг м’якоті свинини (шия, окіст або корейка)
  • 3 великі ріпчасті цибулини
  • 6 великих картоплин
  • 200 г жовтого твердого сиру
  • 120 г майонезу
  • 200 мл молока
  • сіль, чорний перець

М’ясо промити і нарізати пластинами завтовшки близько 2 см, має вийти 6−8 великих стейків. Обваляти їх у перці, рівномірно посолити, щільно вкласти у посуд для тушкування.

Цибулини очистити і нарізати півкільцями, викласти на м’ясо.

Картоплю ретельно промити і нарізати разом зі шкіркою тонкими (5 мм) кружальцями. Викласти на цибулю, трохи присолити і притиснути.

Приготувати заливку з молока та майонезу, збивши їх вінчиком. Вилити до м’яса, вкритого картоплею і цибулею. Посипати натертим сиром.

Готувати в духовці, розігрітій до 180°C, на вогні, трохи більшому за мінімальний.

Перед запіканням під шар сирої цибулі можна покласти різні добавки: нарізані кружальцями кабачки, баклажани або свіжі помідори, або розім'яті мариновані помідори, нарізану свіжу або квашену капусту готувати близько 1,5 год (залежно від духовки, якості м’яса та кількості шарів). Готовність можна визначити за апетитним запахом і рум’яною сирною скоринкою.