Картопляний рулет з шинкою і сиром

Рецепт

Картопляний рулет з шинкою і сиром
Картопляний рулет з шинкою і сиром
  • 1 кг картоплі
  • 200 г шинки
  • 100 г твердого сиру
  • 150 г шампіньйонів
  • ½ ріпчастої цибулини
  • 2 ст. ложки олії
  • сіль, чорний мелений перець
  • 1 яйце

Картоплю зварити «у мундирах».

Обсмажити на олії нарізані цибулю та гриби до готовності. Остудити.

Охололу і очищену від шкірки картоплю натерти на грубій тертці, посолити, поперчити, додати яйце, замісити картопляне тісто. Не додавати борошна дуже багато, бо рулет вийде «гумовим».

Вистелити деко пергаментом, змастити його і руки олією, викласти картопляну масу прямокутником завтовшки 1 см на папір.

Розігріти духовку до 180 С і випікати картопляне тісто 15−20 хв, до утворення рум’яної скоринки, всередині він має залишитися м’яким. Готовий корж остудити, зняти з паперу. Перевернути, посипати натертим сиром, обсмаженими з цибулею грибами та нарізаною шинкою. Зверху полити начинку соусом із зеленню: змішати навпіл сметану з майонезом, посолити, поперчити, додати посічений кріп.

Згорнути картопляний корж з начинкою рулетом і поставити ще на 15 хв у духовку, щоб сир розплавився.

Готовий рулет нарізати і подавати гарячим чи холодним.

Можна нарізані порційні рулетики обсмажити на маслі до рум’яної скоринки з обох боків.

Схожі новини