Паштет із квасолі з грибами

Рецепт

Паштет із квасолі з грибами
Паштет із квасолі з грибами
  • 150 г білої квасолі
  • 40 г сухих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст. ложки олії
  • сіль, чорний мелений перець

Спеції можна додати до смаку або додати зелень.

Квасолю замочити у холодній воді на ніч. Після цього квасолю перекласти в каструлю, залити водою і зварити до повної готовності.

Замочити гриби у воді на кілька годин.

Прогріти в пательні або чавунній каструлі кілька ложок олії. Додати нарізані цибулю, моркву, часник і замочені гриби. Підсмажити, присмачити дрібкою солі і перцем.

Додати в каструлю варену білу квасолю. Перемішати і протушкувати 20 хв.

Тоді подрібнити занурювальним блендером. Якщо паштет густий, можна додати трохи води, розтопленого вершкового масла чи вершків. Скуштувати — якщо смак влаштовує, перекласти паштет у миску і подавати.

У холодильнику паштет може стояти 3−4 дні. Також ви можете скрутити з паштету рулет, а всередину покласти вершкове масло.