М’ясний хлібець
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/477287/miasnyi-khlibets.jpg)
- 2,3 кг фаршу з грудки індички
- ¾ склянки курячого бульйону
- 1 ч. ложка свіжого листя чебрецю (½ ч. ложки сушеного)
- 2 великі цибулини
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 2 ч. ложки грубої солі
- 1 ч. ложка меленого чорного перцю
- 1,5 ч. ложки томатної пасти
- ¾ склянки кетчупу
- 1,5 склянки крихт білого хліба
- 3 яйця
У пательні на помірному вогні обсмажити на оливковій олії нарізану цибулю, посолити, поперчити і додати чебрець. Додати бульйон, томатну пасту, перемішати. Дати охолонути до кімнатної температури.
У великій мисці змішати фарш, хлібні крихти, яйця і цибульну суміш.
Сформувати на незмащеному деку прямокутний «буханець». Зверху рівномірно змастити його кетчупом.
Запікати у розігрітій до 160°С духовці 1,5 год. Якщо є кулінарний термометр, температура всередині буханця має бути 71°С, а хлібець повністю пропектися (можна в духовку під деко поставити каструлю з гарячою водою, щоб він не розтріскався).