Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

М’ясний хлібець

Рецепт

М’ясний хлібець
М’ясний хлібець
  • 2,3 кг фаршу з грудки індички
  • ¾ склянки курячого бульйону
  • 1 ч. ложка свіжого листя чебрецю (½ ч. ложки сушеного)
  • 2 великі цибулини
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 2 ч. ложки грубої солі
  • 1 ч. ложка меленого чорного перцю
  • 1,5 ч. ложки томатної пасти
  • ¾ склянки кетчупу
  • 1,5 склянки крихт білого хліба
  • 3 яйця

У пательні на помірному вогні обсмажити на оливковій олії нарізану цибулю, посолити, поперчити і додати чебрець. Додати бульйон, томатну пасту, перемішати. Дати охолонути до кімнатної температури.

У великій мисці змішати фарш, хлібні крихти, яйця і цибульну суміш.

Сформувати на незмащеному деку прямокутний «буханець». Зверху рівномірно змастити його кетчупом.

Запікати у розігрітій до 160°С духовці 1,5 год. Якщо є кулінарний термометр, температура всередині буханця має бути 71°С, а хлібець повністю пропектися (можна в духовку під деко поставити каструлю з гарячою водою, щоб він не розтріскався).

Схожі новини