Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Солена грудинка

Рецепт

Солена грудинка
Солена грудинка
  • 1 кг свинячої грудинки
  • 1,5 л окропу
  • ½−¾ склянки солі
  • 3 лаврові листки
  • чорний перець горошком
  • 4 горошини духмяного перцю
  • сік 1 лимона
  • 4 зубчики часнику
  • мелений чорний перець
  • 1 ч. ложка пряних трав
  • 1 дрібка мускатного горіха

У каструлю відповідного розміру влити окріп і всипати всю сіль. Перемішати.

Додати лаврове листя і перець.

Вичавити сік лимона.

Грудинку промити і опустити в розчин. Зверху притиснути блюдцем, щоб м’ясо було повністю занурене в рідину.

Залишити за кімнатної температури, потім перенести на два дні в холодильник. Тоді воду злити, м’ясо обсушити.

Часник натерти і змішати із меленим чорним перцем, пряними травами, мускатним горіхом, перемішати.

М’ясо розрізати навпіл, натерти сумішшю. Загорнути кожен шматок у пергамент і прибрати в морозилку на день-два.

Схожі новини