Салат з капустою і гарбузом

Рецепт

Салат з капустою і гарбузом
Салат з капустою і гарбузом
  • 500 г гарбуза
  • 500 г червонокачанної капусти
  • 1 червона цибулина
  • 1 яблуко
  • 1 гілочка винограду
  • 50 г грецьких горіхів
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • 2 ст. ложки винного оцту
  • 2 ч. ложки меду
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • сіль, чорний перець

Гарбуз очистити від насіння і обрізати шкірку, нарізати на скибочки завтовшки 1 см. Зовсім трохи посолити і поперчити, скропити ложкою олії. Перемішати, щоб скибочки гарбуза були змащені з усіх боків. Викласти їх на деко в один шар і запікати при 200°С 20 хв до розм’якшення.

Нарізати цибулю тоненькими кільцями і замаринувати: змішати винний оцет, мед, сіль та перець до смаку. Суміш трохи підігріти і викласти в неї нарізану цибулю.

Перемішати і залишити на 15 хв.

Тонко нашаткувати червону капусту, додати солі і трохи пом‘яти.

Нарізати соломкою яблуко, виноград розрізати навпіл і вийняти кісточки.

Яблучні часточки скропити лимонним соком, щоб не потемніли.

У великому салатнику змішати капусту, цибулю, яблуко і виноград.

Додати ще теплий гарбуз у салатник разом із нарізаною петрушкою та горіхами. Подавати відразу, поки гарбуз ще теплий.