Картопляний крем-суп з беконом
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/477275/kartpolianyi-krem-sup.jpg)
- 20 г вершкового масла
- 1 стебло цибулі-порею
- 1 ріпчаста цибулина
- 2 стебла селери
- 2 картоплини
- 5 чашок курячого бульйону
- 125 мл вершків
- 200 г бекону
- зелена цибуля — для подачі
- сметана — для подачі
Нагріти масло у великій каструлі на середньому вогні.
Додати посічену цибулю-порей, дрібно нарізані ріпчасту цибулю і селеру, а також картоплю, нарізану кубиками. Готувати, помішуючи, 5 хв.
Влити бульйон і вершки. Довести до кипіння.
Зменшити вогонь до мінімуму. Готувати на малому вогні, помішуючи, 25 хв. Остудити 10 хв. Ретельно збити за допомогою блендера.
Обсмажити дрібно нарізаний бекон на середньому вогні у невеликій пательні 5 хв. 1/3 частину бекону додати в суп і розмішати.
Розлити суп у чашки. Додати сметану, посічену зелену цибулю і бекон.
Подавати з хлібом.