Гарбузовий суп з помідорами і горіхами

Рецепт

Гарбузовий суп з помідорами і горіхами
Гарбузовий суп з помідорами і горіхами
  • 1 кг гарбуза
  • 500 г помідорів
  • 1 ст. ложка свіжого натертого імбиру
  • 1 пекучий перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. ложка карі
  • 100 г м’якого сиру
  • ½ склянки смажених волоських горіхів
  • сік ½ лимона
  • 1 літр бульйону
  • сіль, чорний перець
  • дрібка кмину
  • соус Теріякі - за бажання
  • петрушка — для прикрашання

Гарбуз нарізати на маленькі шматочки, залити бульйоном (можна використати бульйонний кубик), варити під кришкою 15 хв.

З помідорів зняти шкірку, нарізати і додати у каструлю з гарбузом.

Додати натерті на дрібній тертці імбир і часник. Коли гарбуз стане м’яким, процідити через друшляк овочі, блендером збити на пюре. Поставити суп на малий вогонь, додати в каструлю нарізаний кубиками сир і посолити, поперчити, всипати карі. Коли сир розчиниться, додати кмин. Варити суп ще 10 хв. У самому кінці додати сік лимона.

Розлити суп у тарілки, додати горіхи і нарізаний тонкими кружальцями пекучий перець, соус Теріякі, прикрасити петрушкою.

Схожі новини