Гарбузовий суп з помідорами і горіхами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/477271/harbuzovyi-sup.jpg)
- 1 кг гарбуза
- 500 г помідорів
- 1 ст. ложка свіжого натертого імбиру
- 1 пекучий перець
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. ложка карі
- 100 г м’якого сиру
- ½ склянки смажених волоських горіхів
- сік ½ лимона
- 1 літр бульйону
- сіль, чорний перець
- дрібка кмину
- соус Теріякі - за бажання
- петрушка — для прикрашання
Гарбуз нарізати на маленькі шматочки, залити бульйоном (можна використати бульйонний кубик), варити під кришкою 15 хв.
З помідорів зняти шкірку, нарізати і додати у каструлю з гарбузом.
Додати натерті на дрібній тертці імбир і часник. Коли гарбуз стане м’яким, процідити через друшляк овочі, блендером збити на пюре. Поставити суп на малий вогонь, додати в каструлю нарізаний кубиками сир і посолити, поперчити, всипати карі. Коли сир розчиниться, додати кмин. Варити суп ще 10 хв. У самому кінці додати сік лимона.
Розлити суп у тарілки, додати горіхи і нарізаний тонкими кружальцями пекучий перець, соус Теріякі, прикрасити петрушкою.