Передплата 2024 «Добрий господар»

Сирний суп з часником

Рецепт

Сирний суп з часником
Сирний суп з часником
  • 2 головки часнику
  • ½ склянки сметани
  • 1 склянка натертого твердого сиру
  • 2−3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 4−5 склянок курячого бульйону
  • м‘ясо з бульйону
  • по дрібці солі і чорного перцю
  • олія — для смаження
  • зелень — для прикрашання

Зварити курячий бульйон. Вийняти м’ясо, відокремити його від кісточок і нарізати.

Розігріти духовку до 180°С. Зубчики від 1 головки часнику не чистити, а лише відрізати від основи, скласти у форму для запікання. Полити їх олією, посолити, поперчити, перемішати, накрити кришкою і запікати в духовці 30−40 хв. Охолодити і очистити.

У розігріту пательню покласти посічену цибулю, свіжий часник, смажити, доки цибуля не стане прозорою. Додати запечений у духовці часник, готувати 1 хв.

У каструлю із курячим бульйоном (без м’яса) викласти вміст пательні. Варити 3 хв.

Додати картоплю, довести до кипіння, посолити, поперчити, додати сметану.

Викласти в каструлю сир, трохи залишити для сервірування. Коли сир розчиниться, додати м’ясо, вимкнути вогонь.

Страву можна прикрасити сирними чипсами. Застелити тарілку пергаментом, розкласти натертий сир, поставити в мікрохвильовку на 1 хв. Охолодити.

Подавати суп, посипавши сиром або сирними чипсами, зеленню.

Схожі новини