Сирний суп з часником
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/477268/syrnyi-sup.jpg)
- 2 головки часнику
- ½ склянки сметани
- 1 склянка натертого твердого сиру
- 2−3 картоплини
- 1 цибулина
- 4−5 склянок курячого бульйону
- м‘ясо з бульйону
- по дрібці солі і чорного перцю
- олія — для смаження
- зелень — для прикрашання
Зварити курячий бульйон. Вийняти м’ясо, відокремити його від кісточок і нарізати.
Розігріти духовку до 180°С. Зубчики від 1 головки часнику не чистити, а лише відрізати від основи, скласти у форму для запікання. Полити їх олією, посолити, поперчити, перемішати, накрити кришкою і запікати в духовці 30−40 хв. Охолодити і очистити.
У розігріту пательню покласти посічену цибулю, свіжий часник, смажити, доки цибуля не стане прозорою. Додати запечений у духовці часник, готувати 1 хв.
У каструлю із курячим бульйоном (без м’яса) викласти вміст пательні. Варити 3 хв.
Додати картоплю, довести до кипіння, посолити, поперчити, додати сметану.
Викласти в каструлю сир, трохи залишити для сервірування. Коли сир розчиниться, додати м’ясо, вимкнути вогонь.
Страву можна прикрасити сирними чипсами. Застелити тарілку пергаментом, розкласти натертий сир, поставити в мікрохвильовку на 1 хв. Охолодити.
Подавати суп, посипавши сиром або сирними чипсами, зеленню.