Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Традиційний польський крупник

Рецепт

Традиційний польський крупник
Традиційний польський крупник
  • 0,5 кг яловичини з кісткою (або індичого стегна)
  • 1 склянка ячмінної крупи
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 3−4 картоплини
  • 1 корінь петрушки
  • сіль, перець чорний і духмяний
  • лаврове листя
  • зелень петрушки

М’ясо покласти у каструлю (3−4 л), додати нарізану цибулю і всі спеції, налити воду до ¾ об‘єму і варити під кришкою на малому вогні близько 2 год.

Коли бульйон стане дуже ароматним, а м’ясо м’яким, вийняти його. У навар всипати крупу, додати нарізані дрібними кубиками моркву і петрушку, варити 10 хв, додати картоплю, нарізану кубиками, готувати ще 10 хв. Додати нарізану петрушку і відокремлене від кісток м’ясо.

Якщо суп вийшов надто густим, долити води і приправити сіллю і перцем.

Схожі новини