Традиційний польський крупник
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/477265/polskyi-sup.jpg)
- 0,5 кг яловичини з кісткою (або індичого стегна)
- 1 склянка ячмінної крупи
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 3−4 картоплини
- 1 корінь петрушки
- сіль, перець чорний і духмяний
- лаврове листя
- зелень петрушки
М’ясо покласти у каструлю (3−4 л), додати нарізану цибулю і всі спеції, налити воду до ¾ об‘єму і варити під кришкою на малому вогні близько 2 год.
Коли бульйон стане дуже ароматним, а м’ясо м’яким, вийняти його. У навар всипати крупу, додати нарізані дрібними кубиками моркву і петрушку, варити 10 хв, додати картоплю, нарізану кубиками, готувати ще 10 хв. Додати нарізану петрушку і відокремлене від кісток м’ясо.
Якщо суп вийшов надто густим, долити води і приправити сіллю і перцем.