Гарбуз маринований
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/476214/harbuz.jpg)
На 2 банки 0,5 л: 0,5 кг гарбуза.
Для маринаду: 1 літр води, 2 ст. ложки цукру, 1 апельсин, 3 гвоздики, 3 ст. ложки оцту 6%.
Гарбуз вибрати яскраво-жовтого або яскраво-помаранчевого кольору, з щільною м’якоттю.
Нарізати очищений гарбуз середніми кубиками.
Закип’ятити воду, додати цукор і апельсиновий сік. За бажання, для більш вираженого помаранчевого смаку й аромату, можна додати й апельсинову цедру. Перемішати і знову довести до кипіння, кристали цукру мають розчинятися. Невеликими порціями варити гарбуз у маринаді по 2−3 хв.
За допомогою шумівки вийняти гарбуз і наповнити простерилізовані банки.
Маринад, у якому варили гарбуз, закип’ятити і влити оцет. Розлити у банки по вінця.
Закрити банки простерилізованими кришками, перевернути догори дном і накрити до охолодження. Перенести у темне прохолодне місце.