Передплата 2024 «Добрий господар»

Гарбуз маринований

Рецепт

Гарбуз маринований
Гарбуз маринований

На 2 банки 0,5 л: 0,5 кг гар­буза.

Для маринаду: 1 літр води, 2 ст. ложки цукру, 1 апельсин, 3 гвоз­дики, 3 ст. ложки оцту 6%.

Гарбуз вибрати яскраво-жовтого або яскраво-помаранче­вого кольору, з щільною м’якоттю.

Нарізати очищений гарбуз середніми ку­биками.

Закип’ятити воду, додати цукор і апель­синовий сік. За бажання, для більш вираже­ного помаранчевого смаку й аромату, можна додати й апельсинову цедру. Перемішати і знову довести до кипіння, кристали цукру мають розчинятися. Невеликими порціями варити гарбуз у маринаді по 2−3 хв.

За допомогою шумівки вийняти гарбуз і наповнити простерилізовані банки.

Маринад, у якому варили гарбуз, закип’ятити і влити оцет. Розлити у банки по вінця.

Закрити банки простерилізованими кришками, перевернути догори дном і на­крити до охолодження. Перенести у темне прохолодне місце.

Схожі новини