Мариновані маслюки

Рецепт

Мариновані маслюки
Мариновані маслюки

На 2 банки 0,5 л:

  • 1,5 кг маслюків,
  • 1 л води,
  • 5 лаврових листків,
  • 10 го­рошин чорного перцю,
  • 10 горошин духмяного перцю,
  • 25 г солі,
  • 15 г цу­кру,
  • 40 мл оцту,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 2 зубчики часнику.

Гриби залити водою на 20 хв, щоб верхня шкірка грибів змокріла, її тяжко зняти, якщо вона суха. Очистити великі гриби від шкірки, розрізаючи її з боків до центру. Якщо губчаста основа гри­бів знизу брудна або хробачлива, її теж зрізати. Промити гриби.

Покласти їх у глибокий казанок або пательню і налити воду. Варити 10 хв після закипання. Злити і промити гри­би. Під час термічної обробки гриби втрачають більше 40% своєї маси.

Знову покласти гриби в промитий казанок, додати сіль, цукор, два види перцю, лаврове листя, нарізаний час­ник, влити теплу воду і кип’ятити близь­ко 10 хв. Зменшити нагрівання, влити олію і оцет, кип’ятити ще 5 хв. Вийняти лаврове листя, розкласти гриби з ма­ринадом у простерилізовані банки і від­разу закрити гарячими кришками. Дати охолонути за кімнатної температури. Можна зберігати й у звичайній коморі.

Схожі новини