Мариновані маслюки
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/476212/marynovani-masliuky.jpg)
На 2 банки 0,5 л:
- 1,5 кг маслюків,
- 1 л води,
- 5 лаврових листків,
- 10 горошин чорного перцю,
- 10 горошин духмяного перцю,
- 25 г солі,
- 15 г цукру,
- 40 мл оцту,
- 3 ст. ложки олії,
- 2 зубчики часнику.
Гриби залити водою на 20 хв, щоб верхня шкірка грибів змокріла, її тяжко зняти, якщо вона суха. Очистити великі гриби від шкірки, розрізаючи її з боків до центру. Якщо губчаста основа грибів знизу брудна або хробачлива, її теж зрізати. Промити гриби.
Покласти їх у глибокий казанок або пательню і налити воду. Варити 10 хв після закипання. Злити і промити гриби. Під час термічної обробки гриби втрачають більше 40% своєї маси.
Знову покласти гриби в промитий казанок, додати сіль, цукор, два види перцю, лаврове листя, нарізаний часник, влити теплу воду і кип’ятити близько 10 хв. Зменшити нагрівання, влити олію і оцет, кип’ятити ще 5 хв. Вийняти лаврове листя, розкласти гриби з маринадом у простерилізовані банки і відразу закрити гарячими кришками. Дати охолонути за кімнатної температури. Можна зберігати й у звичайній коморі.