Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Салат із капусти

Рецепт

Салат із капусти
Салат із капусти
  • 1,5 кг білокачанної капусти
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 1 морквина
  • 30 мл оцту 9%
  • 1,5 ст. ложки солі
  • 4 ст. ложки цукру

Промити та просушити капустину, гострим ножем капусту нашаткувати, як на салат.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружальцями, солодкий перець — соломкою.

Овочі змішати у великій мисці або каструлі, а потім розкласти у півлітрові банки.

Залити салат з капусти окропом на 10 хв. Воду злити в каструлю, додати сіль, цукор, прянощі (за бажання), довести до кипіння і вимкнути вогонь. Додати оцет і залити банки з салатом. Закрити кришками і перевернути догори дном. Не накривати, бо може стати м’яким.