Салат із капусти
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475025/salat-z-kapusty.jpg)
- 1,5 кг білокачанної капусти
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 солодкий перець
- 1 морквина
- 30 мл оцту 9%
- 1,5 ст. ложки солі
- 4 ст. ложки цукру
Промити та просушити капустину, гострим ножем капусту нашаткувати, як на салат.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружальцями, солодкий перець — соломкою.
Овочі змішати у великій мисці або каструлі, а потім розкласти у півлітрові банки.
Залити салат з капусти окропом на 10 хв. Воду злити в каструлю, додати сіль, цукор, прянощі (за бажання), довести до кипіння і вимкнути вогонь. Додати оцет і залити банки з салатом. Закрити кришками і перевернути догори дном. Не накривати, бо може стати м’яким.