Малосольна капуста
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475024/malosolna-kapusta.jpg)
- 2 кг білокачанної капусти
- 2 морквини
- 2 ст. ложки без гірки нейодованої солі
- 1 ст. ложка без гірки цукру
- 1 літр води
Розрізати капустину на 4 частини і нарізати гострим ножем тонкою соломкою, скласти у велику миску. Додати до капусти натерту на тертці моркву. Перемішати трохи руками, але не сильно, сік не має виділитися.
Банку промити із содою, ошпарити окропом. Щільно вкласти капусту з морквою.
Закип’ятити воду у сотейнику, розчинити сіль із цукром і остудити.
Підготовлений розсіл вилити в банку з капустою до верху, так, щоб капуста була повністю в сольовому розчині. Поставити банку з капустою на тарілку, щоб розсіл не витікав на стіл. Накрити чистим рушником і залишити на 1 добу за кімнатної температури. Потім закрити кришкою і поставити в холодильник.