Передплата 2024 «Добра кухня»

Малосольна капуста

Рецепт

Малосольна капуста
Малосольна капуста
  • 2 кг білокачанної капусти
  • 2 морквини
  • 2 ст. ложки без гірки нейодованої солі
  • 1 ст. ложка без гірки цукру
  • 1 літр води

Розрізати капустину на 4 частини і нарізати гострим ножем тонкою соломкою, скласти у велику миску. Додати до капусти натерту на тертці моркву. Перемішати трохи руками, але не сильно, сік не має виділитися.

Банку промити із содою, ошпарити окропом. Щільно вкласти капусту з морквою.

Закип’ятити воду у сотейнику, розчинити сіль із цукром і остудити.

Підготовлений розсіл вилити в банку з капустою до верху, так, щоб капуста була повністю в сольовому розчині. Поставити банку з капустою на тарілку, щоб розсіл не витікав на стіл. Накрити чистим рушником і залишити на 1 добу за кімнатної температури. Потім закрити кришкою і поставити в холодильник.

Схожі новини