Передплата 2024 «Добрий господар»

Капуста на закуску

Рецепт

Капуста на закуску
Капуста на закуску
  • 1 кг білокачанної капусти
  • 2 морквини
  • 1 буряк
  • 2 ріпчасті цибулини

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 3 склянки води
  • 0,5 склянки оцту 9%
  • 0,75 склянки соняшникової олії
  • 1 ст. ложка морської солі
  • 15 ч. ложок цукру

Овочі нарізати гострим ножем тонкими смужками — капусту не грубше двох сірників, решту — з сірник завтовшки. Жодні подрібнювачі та тертки використовувати небажано — це вже буде інший рецепт. Отже, нашаткувати капусту, півкільцями тонко нарізати цибулю. Моркву помити щіткою і спершу нарізати на тонкі пластини, а потім, склавши купкою, нарізати тонкою соломкою. Аналогічно нарізати очищений буряк.

Маринад. Змішати воду, соняшникову олію (найкраще пахучу), оцет, сіль і цукор. Маринад закип’ятити, усі компоненти мають розчинитися.

Підготовлені овочі скласти у каструлю, перемішати і залити гарячим маринадом.

Овочі осядуть, прим’яти їх, щоб маринад покрив їх повністю. Залишити до вистигання на кухні. Потім поставити в холодильник на 2−3 дні.

Готову капусту перекласти у банки. Можна відразу перекласти після вистигання у банки і залишити маринуватися в холодильнику.

Через 2−3 дні капустяна закуска готова.

Схожі новини