Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Капуста «провансаль»

Рецепт

Капуста «провансаль»
Капуста «провансаль»
  • 1 кг білокачанної капусти
  • 1−2 морквини
  • 1 солодкий перець
  • 1 зубчик часнику

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 125 мл води
  • 60 г цукру
  • ¼ склянки оцту
  • 60 мл соняшникової олії
  • 1 ст. ложка солі

Тонко нашаткувати капусту. У глибокій мисці і перетерти із сіллю. Можна перетерти із половиною зазначеної норми солі. Додати моркву, натерту на корейській тертці, і тонко нарізаний солодкий перець. Вичавити через прес часник. Добре усе перемішати.

У холодну переварену воду додати цукор, оцет, соняшникову олію і сіль, що залишилася. Цукор та сіль мають розчинитись.

Залити капусту з овочами маринадом, накрити пласкою тарілкою і поставити вантаж — банку з водою. Ємність з капустою та вантажем помістити в холодильник на 4 год.

Схожі новини