Капуста «провансаль»
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475016/kapusta-provansal.jpg)
- 1 кг білокачанної капусти
- 1−2 морквини
- 1 солодкий перець
- 1 зубчик часнику
ДЛЯ МАРИНАДУ:
- 125 мл води
- 60 г цукру
- ¼ склянки оцту
- 60 мл соняшникової олії
- 1 ст. ложка солі
Тонко нашаткувати капусту. У глибокій мисці і перетерти із сіллю. Можна перетерти із половиною зазначеної норми солі. Додати моркву, натерту на корейській тертці, і тонко нарізаний солодкий перець. Вичавити через прес часник. Добре усе перемішати.
У холодну переварену воду додати цукор, оцет, соняшникову олію і сіль, що залишилася. Цукор та сіль мають розчинитись.
Залити капусту з овочами маринадом, накрити пласкою тарілкою і поставити вантаж — банку з водою. Ємність з капустою та вантажем помістити в холодильник на 4 год.