Маринована капуста з буряком
Як приготувати мариновану капусту з буряком. Покроковий рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475015/kapusta-z-buriakom.jpg)
- 1,5 кг білокачанної капусти
- 1 великий буряк
- 0,5 головки часнику
- перець пекучий — до смаку
ДЛЯ МАРИНАДУ:
- 2 лаврові листки
- 10−15 горошин чорного перцю
- 3 ст. ложки (без гірки) цукру
- 3 ст. ложки (без гірки) солі
- 0,5 склянки оцту 9%
- 1 л води
Довільно нарізати буряк, стручковий перець, часник.
Капусту нарізати великими скибками або довільно.
Маринад. Змішати у воді сіль, цукор, додати перець горошком та лаврове листя. Довести до кипіння, щоб цукор і сіль розчинилися. Зняти з вогню і влити оцет.
Скласти у каструлю чи миску капусту, буряк, часник.
Залити гарячим маринадом і перемішати. Накрити тарілкою та поставити вантаж. Спершу може здатися, що рідини обмаль, але згодом її стане значно більше. Залишити капусту за кімнатної температури на 6−8 год. На ніч поставити у холодильник. Ємність накрити кришкою або перекласти капусту в банку і закрити.