Капуста по-корейськи
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475013/kapusta-po-koreisky.jpg)
- 1,5 кг білокачанної капусти
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 морквина
- 2 ч. ложки кореня імбиру
- 5 зубчиків часнику
- 2 ч. ложки солі
- 4 ч. ложки цукру
- 0,5 ч. ложки паприки
- 30 мл оцту 9%
Головку білокачанної капусти обполоснути, нарізати великими шматками.
Корінь імбиру і часник очистити, дрібно нарізати або натерти на дрібній тертці.
Цибулю середнього розміру нарізати півкільцями.
Моркву натерти на спеціальній тертці - у вигляді довгих тонких смужок.
У великій каструлі все перемішати руками, всипати сіль, цукор, прянощі.
Щільно вкласти закуску в 3−4 півлітрові (залежно від щільності утрамбовування і розміру шматочків) простерилізовані банки.
Залити салат із капусти окропом, в кожну банку влити 1 ложку оцту. Для гостроти можна додати пекучий перець.
Закрити банки кришками, остудити, перевернувши догори дном. Накривати не треба. Заготовки найкраще зберігати у прохолодному сухому місці.