Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Капуста по-корейськи

Рецепт

Капуста по-корейськи
Капуста по-корейськи
  • 1,5 кг білокачанної капусти
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морквина
  • 2 ч. ложки кореня імбиру
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ч. ложки солі
  • 4 ч. ложки цукру
  • 0,5 ч. ложки паприки
  • 30 мл оцту 9%

Головку білокачанної капусти обполоснути, нарізати великими шматками.

Корінь імбиру і часник очистити, дрібно нарізати або натерти на дрібній тертці.

Цибулю середнього розміру нарізати півкільцями.

Моркву натерти на спеціальній тертці - у вигляді довгих тонких смужок.

У великій каструлі все перемішати руками, всипати сіль, цукор, прянощі.

Щільно вкласти закуску в 3−4 півлітрові (залежно від щільності утрамбовування і розміру шматочків) простерилізовані банки.

Залити салат із капусти окропом, в кожну банку влити 1 ложку оцту. Для гостроти можна додати пекучий перець.

Закрити банки кришками, остудити, перевернувши догори дном. Накривати не треба. Заготовки найкраще зберігати у прохолодному сухому місці.

Схожі новини