Квашена капуста з редькою

Рецепт

Квашена капуста з редькою
Квашена капуста з редькою
  • 1 кг капусти
  • 200 г чорної редьки
  • 100 г моркви
  • 1 ст. ложка грубої солі

Моркву і редьку помити і очистити. Натерти на грубій тертці.

Капусту очистити, залишити кілька чистих верхніх листків, а решту нашаткувати. Скласти капусту в глибокий посуд і пом’яти руками, щоб вона пустила сік.

Додати до капусти натерту моркву, сіль і ще раз перетерти руками.

У посуд (емальований, скляний або дерев’яний) викласти капустяне листя і половину редьки. Додати капусту з морквою, потім знову редьку і капусту. Накрити кришкою або тарілкою, зверху поставити гніт і залишити за кімнатної температури на 48 год. Через 2 дні проколоти капусту в кількох місцях до дна, знову поставити гніт і залишити ще на 48 год. Потім капусту перекласти у банки і поставити у холодильник.