Капуста, квашена у розсолі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/473953/kapusta-kvashena.jpg)
- 2 кг білокачанної капусти
- 80 г солі
- 4 літри вода
- морква — до смаку
- насіння кмину і кропу
У великій ємності (не менше 7 л) розчинити у воді сіль.
Капусту нашаткувати тонкою соломкою і покласти в розсіл.
Нещільно прикрити кришкою. Раз на день капусту перемішувати лопаткою.
Приблизно через дві доби або більше (залежно від температури в приміщенні) капуста готова. Капусту перекласти на меншу ємність. На грубій тертці натерти моркву, додати до капусти.
Додати також кмин та кріп, перемішати.
Капусту трохи утрамбувати, долити в ємність стільки розсолу, щоб він трохи покрив капусту, і поставити в холодильник на зберігання.