Капуста, квашена у розсолі

Рецепт

Капуста, квашена у розсолі
Капуста, квашена у розсолі
  • 2 кг білокачанної капусти
  • 80 г солі
  • 4 літри вода
  • морква — до смаку
  • насіння кмину і кропу

У великій ємності (не менше 7 л) розчинити у воді сіль.

Капусту нашаткувати тонкою соломкою і покласти в розсіл.

Нещільно прикрити кришкою. Раз на день капусту перемішувати лопаткою.

Приблизно через дві доби або більше (залежно від температури в приміщенні) капуста готова. Капусту перекласти на меншу ємність. На грубій тертці натерти моркву, додати до капусти.

Додати також кмин та кріп, перемішати.

Капусту трохи утрамбувати, долити в ємність стільки розсолу, щоб він трохи покрив капусту, і поставити в холодильник на зберігання.