Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яблучне пюре зі згущеним молоком

Рецепт

Яблучне пюре зі згущеним молоком
Яблучне пюре зі згущеним молоком
  • 2 кг очищених яблук
  • 1 банка (380 мл) згущеного молока
  • 200 мл води

Дуже ніжне, смачне, ароматне — справжні ласощі. Це натуральний та корисний продукт, який можна подати як самостійний десерт, так і доповнити ним млинці, тости чи кашу.

Яблука годяться будь-якого розміру та сорту.

Краще, якщо вони будуть солодкі й ароматні.

Згущене молоко беріть хорошої якості без замінників молочного жиру. У складі такого згущеного молока мають бути лише молоко і цукор. Воду візьміть відфільтровану або бутильовану.

Яблука добре помити і обсушити.

Яблука можна підготувати двома способами. За першого: очистити плоди від шкірки, розрізати на чотири частини та вирізати насіннєву коробку.

Цей спосіб зручний тим, що надалі пюре можна буде просто подрібнити блендером.

Другий спосіб: яблука розрізати на чотири частини, вирізати насіннєву коробку, але шкірку не знімати. Надалі потрібно буде протерти яблука через сито. Це найбільш трудомісткий процес. Але краще надати перевагу саме йому, бо яблучна шкірка містить багато пектину, а значить, пюре вийде густішим.

Викласти підготовлені яблука в емальовану каструлю.

Додати очищену воду, поставити на плиту та довести до кипіння.

Варити яблука на середньому вогні близько 20 хв до розм’якшення. Час приготування залежить від твердості плодів. Для прискорення процесу каструлю можна прикрити кришкою. Не забувати помішувати масу, щоб вона не пригоріла.

Розварену яблучну масу протерти крізь дрібне сито за допомогою дерев’яної ложки або макогона. Якщо очищали яблука від шкірки, просто подрібнити яблука за допомогою занурювального або стаціонарного блендера.

Повернути пюре в каструлю і додати до нього згущене молоко, перемішати. Варити пюре 8−10 хв. Пюре розбризкуватиметься, тому будьте обережні. Можна прикрити каструлю кришкою, тоді плита залишиться чистою. Не забувайте помішувати пюре, щоб воно не пригоріло.

Зняти каструлю з вогню та збити пюре блендером.

Цей крок можна пропустити, але після збивання пюре стане повітрянішим і ніжнішим. Повернути каструлю на плиту і ще раз довести до кипіння.

Банки заздалегідь добре промити з содою та простерилізувати зручним способом: у духовці, над парою або у мікрохвильовій печі. Кришки залити водою та прокип’ятити 5 хв.

Кипляче пюре розкласти у сухі банки по вінця і міцно закрити кришками. Банки перевернути догори дном і накрити пледом. Залишити до вистигання. Зберігати банки з пюре у холодильнику.

Зі зазначеної кількості продуктів вийде 2 півлітрові баночки і ½ банки на пробу. Кількість готового продукту залежить від ступеня стиглості та щільності яблук.

Схожі новини