Яблучне варення дольками

Рецепт

Яблучне варення дольками
Яблучне варення дольками

500 г яблук, 400 г цукру, 100 мл води.

Яблука (кис­ло-солодкі, краще зелені, соковиті, але щільні, щоб яблучні дольки зберегли форму) помити, шкірку, якщо вона не пошкоджена, зрізати не обов’язково. Нарізати часточками яблука, вирізаючи серцевину.

У сотейник всипати цукор, влити воду і варити, помішуючи, цукровий сироп, довівши його до кипіння та розчинення кристалів цукру. Покласти у сироп на­різані часточками яблука. Обережно пе­ремішати, щоб усі покрилися сиропом, і довести до кипіння. Прикрити на 5 хв каструлю кришкою. Кришку зняти, яблу­ка струсити та вимкнути плиту. Остудити варення. Повторювати варіння ще кілька разів, з вистоюванням для охолодження — до того моменту, коли варення буде го­тове. Безпосередньо варіння триває за­галом 20 хв. Решта часу — охолодження.

Варення з яблук дольками варити краще невеликими порціями.

Подавати як десерт до чаю або вико­ристовувати як начинку до пирогів, при­крашання тортів.