Яблучне варення дольками
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471799/iabluchne-varennia.jpg)
500 г яблук, 400 г цукру, 100 мл води.
Яблука (кисло-солодкі, краще зелені, соковиті, але щільні, щоб яблучні дольки зберегли форму) помити, шкірку, якщо вона не пошкоджена, зрізати не обов’язково. Нарізати часточками яблука, вирізаючи серцевину.
У сотейник всипати цукор, влити воду і варити, помішуючи, цукровий сироп, довівши його до кипіння та розчинення кристалів цукру. Покласти у сироп нарізані часточками яблука. Обережно перемішати, щоб усі покрилися сиропом, і довести до кипіння. Прикрити на 5 хв каструлю кришкою. Кришку зняти, яблука струсити та вимкнути плиту. Остудити варення. Повторювати варіння ще кілька разів, з вистоюванням для охолодження — до того моменту, коли варення буде готове. Безпосередньо варіння триває загалом 20 хв. Решта часу — охолодження.
Варення з яблук дольками варити краще невеликими порціями.
Подавати як десерт до чаю або використовувати як начинку до пирогів, прикрашання тортів.