Передплата 2024 «Добрий господар»

Пиріг французький

Це класичний легкий пиріг-перевертень, проте готують його спеціальним чином

Пиріг французький
Пиріг французький
  • 250−300 г синіх дуже стиглих слив
  • 3 ст. ложки борошна
  • 0,5 л молока
  • 3 ст. ложки з гіркою цукру
  • 1 г ваніліну
  • 4 жовтки

Борошно розчинити в холодному молоці, щоб не було грудок.

Додати цукор.

Поставити суміш на вогонь і, безперервно помішуючи вінчиком, довести до загустіння. Зняти і відставити для вистигання, але періодично перемішувати, щоб не утворилася скоринка.

Сливи викласти в глибоку каструльку, всипати 1 ст. ложку цукру, залити водою, щоб вона лише покрила фрукти, і варити їх 7−8 хв від закипання. Остудити та вийняти кісточки. Воду можна використати на компот.

Коли заварна основа охолоне, додати ванілін і по одному жовтки, постійно збиваючи.

Форму змастити маслом і притрусити борошном, викласти сливи, залити тістом і випікати за 1800С близько 30 хв.

Коли пиріг охолоне, перевернути на блюдо, можна посипати цукровою пудрою.

Схожі новини