Передплата 2024 ВЗ

Пиріг королівський

Дуже популярний рецепт, адже смак у нього справді чудовий і дуже ніжний. Це завдяки великій кількості масла в тісті та особливому способу підготовки слив

Пиріг зі слив
Пиріг зі слив
  • 300 г стиглих, але щільних синіх слив
  • 400 г борошна
  • 6 ст. ложок води
  • 300+200 г якісного вершкового масла
  • дрібка солі
  • 100 г дрібного цукру
  • трохи кориці
  • 100 мл червоного сухого вина

Масло (300 г) розм’якшити, посікти ножем, додати борошно і сіль, потім 6 ложок крижаної води і замісити однорідне тісто.

Замотати його в плівку і на добу або дві покласти в холодильник.

Потім тісто розкачати тричі, щоразу залишаючи знову в дуже холодному місці на 15 хв. Можна на 10 хв класти у морозилку.

Розкачати за розміром круглої форми.

Сливи помити, розрізати навпіл, вийняти кісточки.

На двох пательнях розтопити масло з цукром (по 100 г масла та по 50 г цукру), посипати корицею і викласти сливи в один ряд зрізом донизу. Вогонь зменшити до мінімуму і тушкувати фрукти 7−8 хв (якщо дуже щільні - 10).

Сливи викласти на тісто, трохи під кутом, частково накладаючи одна на одну як пелюстки квітки.

Випікати пиріг в духовці, розігрітій до 2000С, 20 хв.

За цей час солодкий соус, що залишився на пательнях, злити в одну ємність, додати 100 мл вина і тушкувати кілька хвилин, поки він не стане тягучим.

Вийняти пиріг, полити отриманим соусом і поставити ще на 10 хв у духовку, тільки температуру зменшити до 180 С.

Схожі новини