Чемберленський соус
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471053/sous.jpg)
- 1 кг помідорів
- 300 г ріпчастої цибулі
- 6 гвоздик
- 10 горошин духмяного перцю
- 2 лаврові листки
- 100 г цукру
- 2 ст. ложки солі
- 5 ст. ложок олії
- 50 мл оцту 9%
На помідорах зверху зробити хрестоподібні надрізи, занурити їх в окріп, потім — в холодну воду, зняти шкірку.
Нарізати часточками і скласти у каструлю.
Чвертькільцями нарізати цибулю, додати до помідорів.
Також додати в каструлю перець, гвоздику і лаврове листя.
Всипати цукор і сіль, влити олію.
Варити соус 5−7 хв. Наприкінці влити оцет.
Розлити гарячий соус у 3 півлітрові банки, закрити і перевернути на кришку. Накрити, залишити вистигати.