Передплата 2024 ВЗ

Чемберленський соус

Рецепт

Чемберленський соус
Чемберленський соус
  • 1 кг помідорів
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 6 гвоздик
  • 10 горошин духмяного перцю
  • 2 лаврові листки
  • 100 г цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 5 ст. ложок олії
  • 50 мл оцту 9%

На помідорах зверху зробити хрестоподібні надрізи, занурити їх в окріп, потім — в холодну воду, зняти шкірку.

Нарізати часточками і скласти у каструлю.

Чвертькільцями нарізати цибулю, додати до помідорів.

Також додати в каструлю перець, гвоздику і лаврове листя.

Всипати цукор і сіль, влити олію.

Варити соус 5−7 хв. Наприкінці влити оцет.

Розлити гарячий соус у 3 півлітрові банки, закрити і перевернути на кришку. Накрити, залишити вистигати.

Схожі новини