Передплата 2024 ВЗ

Цицибелі - гостра аджика

Рецепт

Цицибелі - гостра аджика
Цицибелі - гостра аджика
  • 2,5 кг помідорів
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • 3 ст. ложки сухого пекучого перцю
  • 2 болгарські перці
  • 150 г часнику
  • 1,5 ст. ложки солі
  • 2 ст. ложки цукру
  • 200 мл олії
  • 70 г петрушки
  • 8 ст. ложок оцту 9%

Якщо помідори кислуваті, додати більше цукру. Об'єм та густота залежать від того, наскільки випаруються овочі.

Помідори промити, розрізати на 4 частини, подрібнити блендером або змолоти на м’ясорубці із насадкою для дрібного помелу. Перець також подрібнити на однорідну масу.

Перелити овочеву суміш у каструлю з товстим дном і варити на помірному вогні 40−50 хв, стежити, щоб не пригоріло. Чим довше варити, тим густішим буде соус.

Цибулю посікти і обсмажити на пательні з олією до рум’яності.

Обсмажену цибулю додати у каструлю разом із олією, перемішати, млоїти на помірному вогні. Додати натертий часник, посічену зелень, сіль, цукор, гострий перець (сушений можна замінити на 3 стручки свіжого), оцет і варити 5 хв.

Не знімаючи з вогню, розкладіть цицибели у простерилізовані банки.

Закрити кришками, накрити до вистигання, перенести у холодильник.

Схожі новини