Цицибелі - гостра аджика
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471052/adzhyka-hostra.jpg)
- 2,5 кг помідорів
- 0,5 кг ріпчастої цибулі
- 3 ст. ложки сухого пекучого перцю
- 2 болгарські перці
- 150 г часнику
- 1,5 ст. ложки солі
- 2 ст. ложки цукру
- 200 мл олії
- 70 г петрушки
- 8 ст. ложок оцту 9%
Якщо помідори кислуваті, додати більше цукру. Об'єм та густота залежать від того, наскільки випаруються овочі.
Помідори промити, розрізати на 4 частини, подрібнити блендером або змолоти на м’ясорубці із насадкою для дрібного помелу. Перець також подрібнити на однорідну масу.
Перелити овочеву суміш у каструлю з товстим дном і варити на помірному вогні 40−50 хв, стежити, щоб не пригоріло. Чим довше варити, тим густішим буде соус.
Цибулю посікти і обсмажити на пательні з олією до рум’яності.
Обсмажену цибулю додати у каструлю разом із олією, перемішати, млоїти на помірному вогні. Додати натертий часник, посічену зелень, сіль, цукор, гострий перець (сушений можна замінити на 3 стручки свіжого), оцет і варити 5 хв.
Не знімаючи з вогню, розкладіть цицибели у простерилізовані банки.
Закрити кришками, накрити до вистигання, перенести у холодильник.