Аджика «яблучна»
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471050/adzhyka.jpg)
- 500 г стиглих помідорів
- 300 г яблук
- 500 г солодкого перцю
- 150 г гіркого перцю
- 300 г моркви
- 300 г кореня петрушки
- 300 г часнику
- 100 г гірчиці
- 2 ст. ложки томатної пасти
- 200 мл оцту 9%
- сіль — до смаку
Очистити помідори від шкірки, очистити перець від насіння. Все змолоти двічі на м’ясорубці, додати томатну пасту (для гарного кольору аджики), оцет, гірчицю і сіль. Добре вимішати масу дерев’яною лопаткою та розлити її у простерилізовані баночки. Закрити пластмасовими кришками, поставити в холодильник — чим довше вона настоюватиметься, тим кращим буде її смак.
Запікаючи птицю в духовці, змастіть її аджикою, і ви отримаєте рум’яну ароматну скоринку з пікантним смаком.