Томатна паста
Рецепт
- 2 кг помідорів
- 2 дрібки солі
- 1 ст. ложка оцту
- 9% - за бажання
У товстодонну ємність нарізати томати часточками або кружальцями, вирізаючи зелені живці. Довести до кипіння, перемішуючи кілька разів. Воду не додавати. Зменшити вогонь і варити 30 хв до м’якості.
Гарячий вміст ємності перетерти через сито ложкою.
Перелити отриманий томатний сік з м’якоттю назад у каструлю. Млоїти на мінімальному вогні близько 1,5 год, помішуючи час від часу. Додати сіль і, за потреби, 9% оцет.
Коли маса почне перетворюватися на пасту, розмішувати значно частіше.
Якщо густина пасти бажана, перелити її у простерилізовану банку (близько 350−400 мл) і відразу ж закрити.
Перевернути догори дном, накрити і залишити до вистигання. Зберігати у холоді. Якщо зберігати за кімнатної температури, обов’язково додати оцет.