Передплата 2024 «Добра кухня»

Томатна паста

Рецепт

Томатна паста
Томатна паста
  • 2 кг помідорів
  • 2 дрібки солі
  • 1 ст. ложка оцту
  • 9% - за бажання

У товстодонну ємність нарізати томати часточками або кружальцями, вирізаючи зелені живці. Довести до кипіння, перемішуючи кілька разів. Воду не додавати. Зменшити вогонь і варити 30 хв до м’якості.

Гарячий вміст ємності перетерти через сито ложкою.

Перелити отриманий томатний сік з м’якоттю назад у каструлю. Млоїти на мінімальному вогні близько 1,5 год, помішуючи час від часу. Додати сіль і, за потреби, 9% оцет.

Коли маса почне перетворюватися на пасту, розмішувати значно частіше.

Якщо густина пасти бажана, перелити її у простерилізовану банку (близько 350−400 мл) і відразу ж закрити.

Перевернути догори дном, накрити і залишити до вистигання. Зберігати у холоді. Якщо зберігати за кімнатної температури, обов’язково додати оцет.

Схожі новини