Передплата 2024 «Добрий господар»

Томатний кетчуп

Рецепт

Томатний кетчуп
Томатний кетчуп
  • 5 кг помідорів
  • 8−9 зубчиків часнику
  • 5−6 цибулин
  • 2 ст. ложки оцту 9%
  • 100 г цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 2 лаврові листки
  • 7 гвоздик
  • 12 горошин духмяного перцю
  • 1 ч. ложка меленої кориці
  • 1 ч. ложка паприки або меленого червоного перцю

Помідори помити, обсушити і грубо нарізати, приблизно однакового розміру шматочками. Покласти в каструлю і поставити на середній вогонь, помішувати.

Цибулю та часник почистити і подрібнити блендером або змолоти на м’ясорубці.

Після того як томатна суміш закипить, помішуючи, варити 15 хв, додати часниково-цибульну масу. Дати закипіти і додати лаврове листя та інші приправи.

Готувати на середньому вогні 30 хв, обов’язково періодично розмішуючи. Томатна маса має відчутно уваритися, а цибуля та часник практично розчинитися.

Потім масу протерти через сито, щоб позбутися шкірки та приправ.

Краще спершу пропустити через сито рідку частину соусу, яку можна відразу вилити в каструлю і поставити на вогонь випаровуватися далі. Густішу частину протерти і відкласти. Коли рідка випарується до необхідної кондиції (щоб зменшитись у 2−3 рази, знадобиться близько 40 хв), додати до неї густу пасту. Варити масу, що вийшла, ще 15−20 хв. Додати сіль та цукор, невеликими дозами — так легше регулювати смак. В кінці влити оцет і перемішати.

У простерилізовані банки розлити кетчуп і закрити. Перевернути догори дном, накрити і залишити, доки не охолонуть.

Зберігати у темному прохолодному приміщенні.

Схожі новини