Салат з помідорів та огірків
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471041/salat-pomidory-ohirky.jpg)
НА ОДНУ 0,5-ЛІТРОВУ БАНКУ:
- 1−2 огірки
- 1−2 помідори
- 1 болгарський перець
- 1 ріпчаста цибулина
- 1−2 зубчики часнику
- 1 ст. ложка рафінованої олії
- 1 парасолька кропу
- 1 ч. ложка солі
- 0,5−1 ч. ложка цукру
- 2 ч. ложки оцту 9%
- 4 горошини чорного перцю
Цибулю нарізати соломкою, огірки півкружальцями, болгарський перець — соломкою, помідори — часточками, часник — пластинками.
На дно півлітрової банки налити 1 ст. ложку олії. Овочі закладати в такому порядку: цибуля-огірки-перець-помідори. Зверху на помідори викласти пластинки часнику та парасольку кропу. Покласти у банку сіль, цукор, перець горошок, влити оцет.
Залити вміст окропом.
Стерилізувати у каструлі з моменту закипання води 10 хв. Закрити, перевернути і поставити під «шубу» до повного вистигання.