Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Салат з помідорів, кабачків та перцю

Рецепт

Салат з помідорів, кабачків та перцю
Салат з помідорів, кабачків та перцю
  • 1 кг молодих кабачків
  • 4 болгарські перці
  • 800 г помідорів
  • 200 г моркви
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • 100 г цукру
  • 1 ст. ложка солі (кам'яної)
  • 1 ст. ложка оцту 9%
  • 0,5 склянки олії
  • 2 лаврові листки
  • 6 горошин чорного перцю
  • 2 горошини духмяного перцю

Кабачки вимити і нарізати на кубики. Якщо кабачки стиглі, очистити від шкірки і насіння.

Моркву натерти на середній тертці.

Її додавати необов’язково, але вона надає салату приємного солодкуватого смаку.

Цибулю нарізати кубиками. Болгарський перець — соломкою або кубиками.

Помідори теж нарізати маленькими кубиками. Якщо шкірка у помідорів надто товста, її можна зняти, обливши плоди окропом, а потім опустивши в холодну воду.

Зубчики часнику посікти.

У каструлю з товстим дном покласти моркву, цибулю, кабачки і болгарський перець. Влити кілька ложок води, перемішати і тушкувати на середньому вогні 20 хв.

Потім у каструлю з овочами покласти помідори і часник. Додати цукор і сіль, перемішати і тушкувати ще 10 хв, періодично перемішуючи лопаткою.

Влити в каструлю олію. Додати лаврове листя, чорний і духмяний перець горошком. Перемішати, тушкувати овочі в олії близько 10 хв. Влити до них оцет, перемішати. Потримати овочі на вогні ще кілька хвилин і вимкнути вогонь.

Салат розкласти у простерилізовані банки невеликого об'єму, закрити прокип’яченими кришками і дати охолонути під пледом за кімнатної температури. Перенести на зберігання в прохолодну комору.

Схожі новини