Салат з помідорів, кабачків та перцю
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471040/salat-z-pomidoriv-ta-kabachkiv.jpg)
- 1 кг молодих кабачків
- 4 болгарські перці
- 800 г помідорів
- 200 г моркви
- 2 ріпчасті цибулини
- 5 зубчиків часнику
- 100 г цукру
- 1 ст. ложка солі (кам'яної)
- 1 ст. ложка оцту 9%
- 0,5 склянки олії
- 2 лаврові листки
- 6 горошин чорного перцю
- 2 горошини духмяного перцю
Кабачки вимити і нарізати на кубики. Якщо кабачки стиглі, очистити від шкірки і насіння.
Моркву натерти на середній тертці.
Її додавати необов’язково, але вона надає салату приємного солодкуватого смаку.
Цибулю нарізати кубиками. Болгарський перець — соломкою або кубиками.
Помідори теж нарізати маленькими кубиками. Якщо шкірка у помідорів надто товста, її можна зняти, обливши плоди окропом, а потім опустивши в холодну воду.
Зубчики часнику посікти.
У каструлю з товстим дном покласти моркву, цибулю, кабачки і болгарський перець. Влити кілька ложок води, перемішати і тушкувати на середньому вогні 20 хв.
Потім у каструлю з овочами покласти помідори і часник. Додати цукор і сіль, перемішати і тушкувати ще 10 хв, періодично перемішуючи лопаткою.
Влити в каструлю олію. Додати лаврове листя, чорний і духмяний перець горошком. Перемішати, тушкувати овочі в олії близько 10 хв. Влити до них оцет, перемішати. Потримати овочі на вогні ще кілька хвилин і вимкнути вогонь.
Салат розкласти у простерилізовані банки невеликого об'єму, закрити прокип’яченими кришками і дати охолонути під пледом за кімнатної температури. Перенести на зберігання в прохолодну комору.