Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Слоїстий салат з помідорів і цибулі

Рецепт

  • 2 кг помідорів
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 180 г олії

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 5 лаврових листків
  • 9 горошин духмяного перцю
  • 18 горошин чорного перцю
  • 1 літр води
  • 100 мл оцту 9%
  • 15 г солі
  • 20 г цукру

Стиглі, але пружні, із щільною м’якоттю помідори (м'які та пом’яті плоди не годяться) вимити й акуратно вирізати місце кріплення плодоніжки. Нарізати помідори і цибулю кружальцями. Товщина кружалець цибулі має приблизно відповідати товщині помідорів.

Маринад. У воду всипати сіль і цукор, додати лаврове листя, горошини духмяного і чорного перцю.

Довести маринад до кипіння. У киплячу рідину влити оцет і через хвилину-дві вимкнути вогонь.

У простерилізовані банки вкласти шарами помідори і цибулю. Залити гарячим маринадом. У кожну банку влити по 2 ст. ложки олії.

Прикрити банки кришками. Пастеризувати заготівлі у каструлі 15 хв із моменту закипання в ній води.

Герметично закрити, перевернути банки догори дном, накрити на добу. Перенести у місце зберігання.

Схожі новини