Слоїстий салат з помідорів і цибулі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471039/salat.jpg)
- 2 кг помідорів
- 500 г ріпчастої цибулі
- 180 г олії
ДЛЯ МАРИНАДУ:
- 5 лаврових листків
- 9 горошин духмяного перцю
- 18 горошин чорного перцю
- 1 літр води
- 100 мл оцту 9%
- 15 г солі
- 20 г цукру
Стиглі, але пружні, із щільною м’якоттю помідори (м'які та пом’яті плоди не годяться) вимити й акуратно вирізати місце кріплення плодоніжки. Нарізати помідори і цибулю кружальцями. Товщина кружалець цибулі має приблизно відповідати товщині помідорів.
Маринад. У воду всипати сіль і цукор, додати лаврове листя, горошини духмяного і чорного перцю.
Довести маринад до кипіння. У киплячу рідину влити оцет і через хвилину-дві вимкнути вогонь.
У простерилізовані банки вкласти шарами помідори і цибулю. Залити гарячим маринадом. У кожну банку влити по 2 ст. ложки олії.
Прикрити банки кришками. Пастеризувати заготівлі у каструлі 15 хв із моменту закипання в ній води.
Герметично закрити, перевернути банки догори дном, накрити на добу. Перенести у місце зберігання.