Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Помідори як бочкові

Рецепт

НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:

  • 1,4−1,5 кг помідорів
  • 1 листок хрону
  • 3−4 парасольки кропу з гілочками
  • 6−8 листків вишні або смородини
  • 1−2 гілочки базиліку — за бажання
  • 1 гілочка естрагону — за бажання
  • 4−5 зубчиків часнику
  • 12−14 горошин чорного перцю
  • 3−4 горошини духмяного перцю
  • 2 ст. ложки сухої гірчиці

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 1,5 літра води
  • 3 ст. ложки солі
  • 2 ст. ложки цукру

Воду використовувати джерельну або фільтровану.

Або закип’ятити воду з-під крана і охолодити її. На щільно заповнену банку знадобиться 1,2−1,3 літра розсолу. У воду всипати сіль та цукор і перемішати ложкою.

Дно банки вистелити половиною листка хрону.

Покласти 1−2 парасольки кропу із гілочками, 4 листки вишні або смородини (або дубові листочки), чорний горошком та духмяний.

Щільно викласти помідори (бурі, рожеві, зелені).

Спершу — найбільші плоди.

Присипати нарізаним часником, викласти другий ряд помідорів і часник. Покласти гілочку базиліку та естрагону або ще одну гілочку кропу з парасолькою, кілька листочків вишні чи смородини.

У банку вкласти ще два шари помідорів з нарізаним часником. Вкласти решту зелені і прикрити вміст половиною листка хрону.

Розсіл перемішати ще раз і вилити в банку. Насипати гірчицю щільним шаром і так залишити.

Банку закрити капроновою кришкою і поставити на тарілку, залишити на 3 дні за кімнатної температури.

Опісля переставити банку в холодильник щонайменше на 4−5 днів. Помідори можна зберігати в холоді до зими, але якщо порушити гірчичний захист, то кілька тижнів.

Схожі новини