Помідори як бочкові
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471035/pomidory-iak-bochkovi.jpg)
НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:
- 1,4−1,5 кг помідорів
- 1 листок хрону
- 3−4 парасольки кропу з гілочками
- 6−8 листків вишні або смородини
- 1−2 гілочки базиліку — за бажання
- 1 гілочка естрагону — за бажання
- 4−5 зубчиків часнику
- 12−14 горошин чорного перцю
- 3−4 горошини духмяного перцю
- 2 ст. ложки сухої гірчиці
ДЛЯ МАРИНАДУ:
- 1,5 літра води
- 3 ст. ложки солі
- 2 ст. ложки цукру
Воду використовувати джерельну або фільтровану.
Або закип’ятити воду з-під крана і охолодити її. На щільно заповнену банку знадобиться 1,2−1,3 літра розсолу. У воду всипати сіль та цукор і перемішати ложкою.
Дно банки вистелити половиною листка хрону.
Покласти 1−2 парасольки кропу із гілочками, 4 листки вишні або смородини (або дубові листочки), чорний горошком та духмяний.
Щільно викласти помідори (бурі, рожеві, зелені).
Спершу — найбільші плоди.
Присипати нарізаним часником, викласти другий ряд помідорів і часник. Покласти гілочку базиліку та естрагону або ще одну гілочку кропу з парасолькою, кілька листочків вишні чи смородини.
У банку вкласти ще два шари помідорів з нарізаним часником. Вкласти решту зелені і прикрити вміст половиною листка хрону.
Розсіл перемішати ще раз і вилити в банку. Насипати гірчицю щільним шаром і так залишити.
Банку закрити капроновою кришкою і поставити на тарілку, залишити на 3 дні за кімнатної температури.
Опісля переставити банку в холодильник щонайменше на 4−5 днів. Помідори можна зберігати в холоді до зими, але якщо порушити гірчичний захист, то кілька тижнів.