Передплата 2024 ВЗ

Квашені помідори

Рецепт

НА ДВІ 3-ЛІТРОВІ БАНКИ:

  • близько 3 кг невеликих помідорів (червоних або зелених)
  • зелень — листя вишні, смородини, хрону, парасольки кропу
  • 4 лаврові листки
  • 10 горошин чорного перцю
  • 4 горошини духмяного перцю
  • 4 гвоздики
  • 40 г цукру
  • 1 головка часнику

ДЛЯ РОЗСОЛУ:

  • 1,5 л води
  • 120 г солі

Кожен помідор проколоти 3−4 рази зубочисткою біля плодоніжки (щоб вони не луснули).

Зелень нарізати, половину розкласти на дно банок. Додати гвоздику та перці.

У пів літра окропу розчинити сіль та цукор. Дати трохи вистигнути і вилити в банки на зелень. Викласти помідори, прокладаючи з-поміж них зубчики часнику. Їх можна почистити або трохи притиснути лезом ножа, а можна залишити цілими і навіть нечищеними.

Зверху викласти решту зелені, долити в банки звичайну воду доверху.

Закрити пластиковою кришкою та поставити у місце без прямих сонячних променів.

Тримати за кімнатної температури 5 днів (плюс-мінус день). За цей час розсіл трохи помутніє, почне бродити.

Потім можна перенести в холодильник. Там помідори мають простояти ще мінімум тиждень, але краще — два.

Схожі новини