Передплата 2024 «Добрий господар»

Малосольні помідори з часником та зеленню

Рецепт

  • 10 помідорів
  • 1 л води
  • 6−7 зубчиків часнику
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 пучок кропу та петрушки

Дрібно покришити зелень і часник.

Його можна натерти на дрібній тертці.

Перемішати.

Помиті та висушені помідори надрізати навхрест приблизно до середини. Між часточками вкласти начинку із зелені і часнику.

Фаршировані томати скласти у каструлю.

Розчинити сіль і цукор у воді та залити цим розсолом помідори. Накрити їх великою тарілкою і поставити зверху гніт, наприклад, банку з водою. Потримати 1−1,5 дні у теплому місці, а потім перенести у холодильник.

Якщо замість розсолу використати лимонний сік, помідори можна їсти вже за 5 год.

Схожі новини