Малосольні помідори з часником та зеленню
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471032/pomidory.jpg)
- 10 помідорів
- 1 л води
- 6−7 зубчиків часнику
- 2 ст. ложки солі
- 1 ст. ложка цукру
- 1 пучок кропу та петрушки
Дрібно покришити зелень і часник.
Його можна натерти на дрібній тертці.
Перемішати.
Помиті та висушені помідори надрізати навхрест приблизно до середини. Між часточками вкласти начинку із зелені і часнику.
Фаршировані томати скласти у каструлю.
Розчинити сіль і цукор у воді та залити цим розсолом помідори. Накрити їх великою тарілкою і поставити зверху гніт, наприклад, банку з водою. Потримати 1−1,5 дні у теплому місці, а потім перенести у холодильник.
Якщо замість розсолу використати лимонний сік, помідори можна їсти вже за 5 год.