Малосольні помідори з хроном
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/470417/pomidory-z-khronom.jpg)
- 1 кг помідорів
- 1,5 л води
- 3 ст. ложки солі
- 1 ст. ложка цукру
- 1 головка часнику
- 1 корінь та листя хрону
- 2−3 лаврові листки
- 5−7 горошин чорного перцю
- 3−5 гілочок кропу
Помити овочі та зелень. Зробити у кожному помідорі проколи виделкою або зубочисткою. На дно каструлі викласти гілочки кропу, листя хрону, очищений часник і помідори.
Розчинити у воді сіль і цукор, додати лаврове листя, перець горошком і корінь хрону, нарізаний кружальцями.
Закип’ятити. Залити томати гарячим розсолом, накрити кришкою і дати просолитися 2−3 дні за кімнатної температури. Потім перенести їх у холодильник.
Як варіант — залити помідори охолодженим розсолом, а на дно каструлі покласти ще листя смородини. Доведеться почекати 3−4 дні. Зате помідори будуть щільнішими: на вигляд свіжі, а всередині — мариновані.