Передплата 2024 ВЗ

Малосольні помідори з хроном

Рецепт

  • 1 кг помідорів
  • 1,5 л води
  • 3 ст. ложки солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 головка часнику
  • 1 корінь та листя хрону
  • 2−3 лаврові листки
  • 5−7 горошин чорного перцю
  • 3−5 гілочок кропу

Помити овочі та зелень. Зробити у кожному помідорі проколи виделкою або зубочисткою. На дно каструлі викласти гілочки кропу, листя хрону, очищений часник і помідори.

Розчинити у воді сіль і цукор, додати лаврове листя, перець горошком і корінь хрону, нарізаний кружальцями.

Закип’ятити. Залити томати гарячим розсолом, накрити кришкою і дати просолитися 2−3 дні за кімнатної температури. Потім перенести їх у холодильник.

Як варіант — залити помідори охолодженим розсолом, а на дно каструлі покласти ще листя смородини. Доведеться почекати 3−4 дні. Зате помідори будуть щільнішими: на вигляд свіжі, а всередині — мариновані.

Схожі новини