Помідори у власному соку
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/470408/pomidory-u-vlasnomu-sotsi.jpg)
- 3,5 кг невеликих (краще сливоподібних) помідорів
- 1,5 кг великих і стиглих помідорів — для маринаду
- 2 ст. ложки солі
- 2−3 ст. ложки цукру
- перець духмяний
- 2 лаврові листки
- 1 невелика головка часнику
Маринад. М’які та стиглі помідори вимити і розрізати на чотири частини.
Змолоти на м’ясорубці або подрібнити у блендері. Щоб маринад був без насіння і шкірки, масу можна перетерти через сито.
Поставити каструльку із соком на вогонь. Додати сіль, цукор, очищені та нарізані часточки часнику, лаврове листя. Постійно помішуючи, кип’ятити 15−20 хв.
На вимитих помідорах зробити кілька проколів зубочисткою.
На дно простерилізованих банок покласти по 2 горошини перцю, вкласти томати і залити окропом.
Після приготування маринаду воду з банок злити і залити помідори соком, закрити, перевернути і накрити ковдрою до ранку. Зберігати заготівлі в коморі чи льоху.