Помідори у власному соку

Рецепт

  • 3,5 кг невеликих (краще сливоподібних) помідорів
  • 1,5 кг великих і стиглих помідорів — для маринаду
  • 2 ст. ложки солі
  • 2−3 ст. ложки цукру
  • перець духмяний
  • 2 лаврові листки
  • 1 невелика головка часнику

Маринад. М’які та стиглі помідори вимити і розрізати на чотири частини.

Змолоти на м’ясорубці або подрібнити у блендері. Щоб маринад був без насіння і шкірки, масу можна перетерти через сито.

Поставити каструльку із соком на вогонь. Додати сіль, цукор, очищені та нарізані часточки часнику, лаврове листя. Постійно помішуючи, кип’ятити 15−20 хв.

На вимитих помідорах зробити кілька проколів зубочисткою.

На дно простерилізованих банок покласти по 2 горошини перцю, вкласти томати і залити окропом.

Після приготування маринаду воду з банок злити і залити помідори соком, закрити, перевернути і накрити ковдрою до ранку. Зберігати заготівлі в коморі чи льоху.

Популярне за добу

Популярне за тиждень