Томати, мариновані з лимонною кислотою

Рецепт

НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:

  • 2−2,5 кг помідорів
  • 2−3 цибулини
  • 7 горошин чорного перцю
  • 2 лаврові листки
  • 1 л води
  • 1 ч. ложка лимонної кислоти
  • 4 ст. ложки цукру
  • 1 ст. ложка солі

Помити помідори, проколоти їх зубочисткою в декількох місцях, щоб не луснули і краще промаринувалися.

Нарізану півкільцями цибулю викласти на дно банки.

Зверху — помідори, якомога щільніше, залити окропом до верху банки.

Прикрити банки кришками, загорнути у ковдру на 20 хв. Потім злити воду, вимірявши її кількість для майбутнього маринаду.

Для маринаду цукор, сіль, перець та лаврове листя залити окропом у каструлі та кип’ятити 5−7 хв, додати лимонну кислоту і довести до кипіння.

Маринад залити у банку, закрити простерилізованою кришкою. Банки поставити, перевернувши вниз шийкою, і накрити ковдрою. Через 1,5 доби перенести на зберігання.