Томати, мариновані з лимонною кислотою
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/470407/pomidory-z-lymonnoiu-kyslotoiu.jpg)
НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:
- 2−2,5 кг помідорів
- 2−3 цибулини
- 7 горошин чорного перцю
- 2 лаврові листки
- 1 л води
- 1 ч. ложка лимонної кислоти
- 4 ст. ложки цукру
- 1 ст. ложка солі
Помити помідори, проколоти їх зубочисткою в декількох місцях, щоб не луснули і краще промаринувалися.
Нарізану півкільцями цибулю викласти на дно банки.
Зверху — помідори, якомога щільніше, залити окропом до верху банки.
Прикрити банки кришками, загорнути у ковдру на 20 хв. Потім злити воду, вимірявши її кількість для майбутнього маринаду.
Для маринаду цукор, сіль, перець та лаврове листя залити окропом у каструлі та кип’ятити 5−7 хв, додати лимонну кислоту і довести до кипіння.
Маринад залити у банку, закрити простерилізованою кришкою. Банки поставити, перевернувши вниз шийкою, і накрити ковдрою. Через 1,5 доби перенести на зберігання.