Помідори, мариновані з медом

Рецепт

НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:

  • 1,5−2 кг дрібних помідорів
  • 1 головка часнику
  • 3 парасольки кропу
  • 1,5 листки хрону
  • 6 листків смородини
  • 9 горошин білого перцю
  • 2,5 л води
  • 6 ст. ложок меду
  • 3 ст. ложки солі

Помідори потрібні щільні, щоб після зрізання верхівки не розповзлися. Потім у центрі кожного овоча зробити надріз, який нашпигувати нарізаними часточками часнику.

У простерилізовані банки викласти зелень: хрін, кріп, листя смородини. Зверху — томати.

Для маринаду у воду покласти перець, гвоздику, мед та сіль. Довести його до кипіння і залити помідори. Банки прикрити прокип’яченими кришками, залишити на 5 хв.

Потім розсіл злити в каструлю і прокип’ятити.

Зробити це тричі. Тільки після цього закрити банки і, перевернувши догори дном, залишити до охолодження.