Помідори, мариновані з медом
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/470405/marynovani-pomidory.jpg)
НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:
- 1,5−2 кг дрібних помідорів
- 1 головка часнику
- 3 парасольки кропу
- 1,5 листки хрону
- 6 листків смородини
- 9 горошин білого перцю
- 2,5 л води
- 6 ст. ложок меду
- 3 ст. ложки солі
Помідори потрібні щільні, щоб після зрізання верхівки не розповзлися. Потім у центрі кожного овоча зробити надріз, який нашпигувати нарізаними часточками часнику.
У простерилізовані банки викласти зелень: хрін, кріп, листя смородини. Зверху — томати.
Для маринаду у воду покласти перець, гвоздику, мед та сіль. Довести його до кипіння і залити помідори. Банки прикрити прокип’яченими кришками, залишити на 5 хв.
Потім розсіл злити в каструлю і прокип’ятити.
Зробити це тричі. Тільки після цього закрити банки і, перевернувши догори дном, залишити до охолодження.